Novi incident na nebu: Nepoznati leteći objekt ušao u poljski zračni prostor

1
Fena
Novi incident na nebu: Nepoznati leteći objekt ušao u poljski zračni prostor
Foto: EPA - EFE / Avion / Ilustracija

Nepoznati objekt ušao je u zračni prostor Poljske, članice NATO-a, iz pravca Ukrajine u petak, 29. decembra, saopćili su poljski zvaničnici, dok je Rusija u Ukrajini izvela jedan od najvećih napada tokom noći od početka invazije, javlja Reuters.

"Jutros je nepoznati leteći objekt ušao u naš zračni prostor, i od trenutka kada je prešao granicu pa do nestanka signala, bio je posmatran na radarima sistema protivvazdušne odbrane zemlje", saopćila je poljska Operativna komanda putem platforme X.

U skladu s važećim procedurama, operativni komandant oružanih snaga mobilizirao je raspoložive snage i resurse.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Privatni emiter TV Republika javio je da se potraga za objektom odvijala u blizini grada Hrubieszow na jugu Poljske. Reuters nije mogao odmah potvrditi ovu informaciju.

"Dobili smo informaciju da se objekat pojavio na radaru u blizini Hrubieszowa", rekao je Krzysztof Komorski, guverner regije Lublin i dodao:

"Nemamo potvrdu da je pao u našoj regiji."

U novembru 2022. godine, zalutala ukrajinska raketa pogodila je poljsko selo Przewodow u južnom dijelu zemlje u incidentu koji je izazvao strahove od širenja rata u Ukrajini preko granice.

U aprilu je vojna letjelica pronađena u šumi blizu sela Zamość, nedaleko od sjevernog grada Bydgoszcza.

Kasnije je objavljeno da se radi o ruskoj raketi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije