Nova žrtva, zaraženi i maloljetnici: Koronavirus i dalje uzima danak u Italiji

J. M.
Nova žrtva, zaraženi i maloljetnici: Koronavirus i dalje uzima danak u Italiji

Ne smiruje se koronavirus u Italiji. Vlasti ove zemlje saopćile su u srijedu navečer da je do sada zaraženo 400 osoba, te da je zabilježen 12. smrtni slučaj. Posljednja žrtva je 70-godišnji muškarac iz Emilije-Romagne, koji je i ranije imao problema sa zdravljem.

Novi moment je činjenica da je šest maloljetnika pozitivno testirano na koronavirus u Lombardiji. Većina se odnosi na takozvanu crvenu zonu u koju su zabranjeni ulasci i izlasci. 

Zaraženi su 4-godišnja djevojčica iz Castiglione d'Adda, 15-godišnjak hospitaliziran u Seriateu (Bergamo) te dva 10-godišnjaka iz Soresine (Cremona) i San Rocco al Porta (Lodi) koji su se već vratili kući.

Poslednjih dana pozitivan na Covid-19 bio je i 17-godišnjak iz Valteline koji pohađa školu u Codognou, a potom i jedan od njegovih školskih drugova iz provincije Sondrio.

Osamnaest karabinjera stanice Compagnia di Codogno nalazi se u kućnoj izolaciji, iz predostrožnosti, nakon što su sudjelovali na sastanku s kolegom na dopustu, koji je bio pozitivan na koronavirus.  Čim su saznali da je njihov kolega zaražen virusom, kolege su slučaj prijavile nadležnim organima koji su naredili izolaciju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije