Nizozemska: Spriječen napad na centar za cijepljenje

0
Radiosarajevo.ba
Nizozemska: Spriječen napad na centar za  cijepljenje
spectrumlocalnews.com / Nizozemska napad na centar

Nizozemska policija spriječila je napad na centar za cijepljenje protiv koronavirusa u gradu Den Helderu, uhitivši 37-godišnjaka zbog sumnje da je planirao izvesti teroristički napad, objavili su u četvrtak tužitelji.

Muškarac je navodno namjeravao postaviti eksplozivnu napravu u centru za cijepljenje kako bi sabotirao cijepljenje. No, napad u nizozemskom obalnom gradu na sjeveru zemlje pravodobno je onemogućen, piše Net.hr.

Osumnjičenik je priveden 18. marta, ali tužitelji su detalje slučaja objavili tek u četvrtak.

Javno tužiteljstvo u saopćenju je reklo da slučaj smatra terorističkim činom: “Djelatnosti osumnjičenika imale su cilj unijeti velik strah u stanovništvo i destabilizirati ekonomske i socijalne strukture zemlje”.

Sudac je produljio istražni zatvor za tri mjeseca. Istraga se nastavlja zbog mogućih suučesnika. U Nizozemskoj je u januaru u više navrata bilo nereda i prosvjeda protiv karantene zbog koronavirusa, kao i napada na centre za testiranje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije