Nemilosrdan odgovor Europskoj uniji iz Rusije

4
Radiosarajevo.ba
Nemilosrdan odgovor Europskoj uniji iz Rusije
FOTO: AA / Vladimir Putin

Rusija će odgovoriti na sankcije Europske unije nametnute toj zemlji nakon čega bi blok od 27 zemalja "mogao shvatiti da sukob s Moskvom nije ni u čijem interesu", rekao je u petak ruskoj novinskoj agenciji RIA Novosti dužnosnik ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

"Potezi Europske unije neće proći bez odgovora. Tada će EU zemlje, možda, napokon shvatiti da sukob nije u njihovom interesu. Neodgovorne sankcije Bruxellesa već sada imaju vrlo negativan utjecaj na svakodnevne živote običnih Europljana. Jesu li spremni iz vlastitog džepa plaćati daljnja ubijanja civila u Ukrajini i transformaciju Europe od regije saradnje i stabilnosti u zonu konflikta? Mislim da ne", kazao je Nikolai Kobrinets, šef odjela pan-europske suradnje u Ministarstvu vanjskih poslova Rusije.

Jedan od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina upozorio je da bi Rusija mogla ograničiti pošiljke poljoprivrednih proizvoda na 'prijateljske zemlje' uslijed sankcija koje je Moskvi nametnuo Zapad.

Dodik: "Neću odustati. Ne bojim se, krećem u novu fazu političke i svake druge borbe za RS"

Dodik: "Neću odustati. Ne bojim se, krećem u novu fazu političke i svake druge borbe za RS"

Bivši ruski predsjednik, premijer i sadašnji zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev rekao je da će Rusija, najveći svjetski izvoznik pšenice, razmotriti politiku izvoza poljoprivrednih prozivoda te će iznijeti neke "jednostavne, ali važne zaključke o sigurnosti hrane u Rusiji".

"Isporučivat ćemo hranu i poljoprivredne proizvode sam našim prijateljima. Srećom, imamo ih dosta, a oni uopće nisu u Europi ili Sjevernoj Americi", piše Jutarnji list.

Podsjetimo, Rusija je 24. februara pokrenula invaziju na Ukrajinu opravdavajući to željom za, kako su rekli, "demilitarizacijom i denacifikacijom" zemlje.

Kao odgovor na napad, Zapadne su zemlje Rusiji nametnule vrlo stroge sankcije prvenstveno u bankarskom sektoru i sektoru visoke tehnologije. Otada su se mnoge kompanije i brandovi povukli iz Rusije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije