Ruski oligarh nakon sankcija: Ne znam kako ću živjeti s 3.000 eura mjesečno

4
Radiosarajevo.ba
Ruski oligarh nakon sankcija: Ne znam kako ću živjeti s 3.000 eura mjesečno
Foto: EPA-EFE / Mikhail Fridman

Mikhail Fridman, milijarder iz Rusije čija je neto vrijednost iznosila 7,5 milijardi funti, što u eurima iznosi više od 8,9 milijardi, se požalio kako ne zna kako će živjeti nakon što su mu sankcije "srezale" mjesečna primanja na 2.500 funti (2.981 eura, što je nešto manje od 6.000 KM).

Podsjetimo nakon ruske invazije na Ukrajinu, europske zemlje su uvele sankcije ruskim oligarsima. Fridman koji je inače rodom Ukrajinac, sada mora živjeti s 30.000 funti godišnje, odnosno 35.781 eura i potrebna mu je dozvola vlade Velike Britanije da troši novac.

Iako je njegov mjesečni iznos sasvim dovoljan za pristojan život prosječnog čovjeka, on je izjavio kako je za njega to nemoguće, piše 24sata.hr.

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Kako je Amerika sačuvala sjećanje na genocid u Srebrenici

Nazvavši sankcije neosnovanim i nepravednim, Mikhail je izjavio za Bloomberg:

"Ne znam kako ću živjeti. Ne znam, zaista ne znam". Zatim je vrlo brzo postao meta ismijavanja na društvenim mrežama.

Na dan kada je dobio sankcije, Mikhail je dao ostavku iz uprave Alfa-Banke, a iako se s istima ne slaže, priznao je kako su njegovi problemi ništa prema onima u njegovoj rodnoj Ukrajini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije