Motaz Azaiza proglašem muškarcem godine: 'Naš izbor nosi veću težinu nego ikad prije'

1
Radiosarajevo.ba
Motaz Azaiza proglašem muškarcem godine: 'Naš izbor nosi veću težinu nego ikad prije'
Foto: Screenshot/Instagram / Motaz Azaiza

GQ Middle East je odao priznanje palestinskom novinaru Motazu Azaizi i proglasio ga muškarcem godine. 

Među mnogim novinarima koji hrabro izlažu svoje živote kako bi dijelili stvarne, uznemirujuće i potresne slike i videozapise iz Gaze, nalazi se i palestinski novinar i fotograf Motaz Azaiza, koji na Instagramu ima više od 15 miliona pratitelja, a taj broj neprestano raste.

Motaza su nazvali i "glasom Palestine", a milioni ljudi širom svijeta, neovisno o vjeri i nacionalnosti, zahvaljujući njegovoj predanosti, imaju uvid u tragične događaje koji su zadesili Palestinu.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Urednik magazina GQ Middle, Ahmad Swaid, izjavio je da su razmišljali o tome ko je ostvario stvarnu i značajnu promjenu prije nego što su donijeli odluku da ovog novinara proglase muškarcem godine.

"Ove godine smo izbrisali naše kategorije - s Azaizom među odabranima, naš izbor nosi veću težinu nego ikad prije. Baš poput njegovih kolega na terenu u Gazi, Azaiza nas podsjeća da bez obzira ko smo ili odakle dolazimo, mi - obični ljudi, muškarci i žene - imamo moć da donesemo upravo tu promjenu koju želimo vidjeti", napisali su.

"Motaz predstavlja palestinsku generaciju punu talenta i nepokolebljivog oblika entuzijazma, možda najsavremeniju verziju postojanosti", "Živio Motaz Azaiza. Historija će pamtiti njegovo ime", "Ono što Motaz i drugi palestinski novinari rade trenutno ima mnogo veću moć - motivišu nas da poduzmemo akciju", neki su od komentara.

Snimci Motaza koji prikazuju ubijenu djecu, starije osobe, tužne majke i srušene domove postale su globalno poznate, a on sam je izjavio da svakim danom sve manje vjeruje u vlastiti opstanak. Uprkos tome, ne planira odustati od svoje misije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije