Misteriozna smrt milionerskog para zbunila policiju: 'Voljeli bi pružiti objašnjenje, ali...'

0
Radiosarajevo.ba
Misteriozna smrt milionerskog para zbunila policiju: 'Voljeli bi pružiti objašnjenje, ali...'
Foto: AA / Francuska policija (na slici nije događaj opisan u tekstu)

Smrt milijunaškog para iz Berkshirea u francuskoj vili sa bazenom ostala je misterija, unatoč istrazi.

David i Diana Shamash, starosti 82 i 80 godina, pronađeni su potopljeni u bazenu svoje luksuzne vile izvan Montpelliera, Francuska, 2022. godine.

Par je pronađen od strane prijatelja koje su pozvali na večeru.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Mrtvozornica iz Berkshirea, Priya Malhotra, danas je proglasila slučaj s otvorenim zaključkom jer uzrok smrti para nije mogao biti utvrđen.

Direktor firme i njegova supruga, tajnica firme, bili su na produženom odmoru u vili koju su posjedovali kad se dogodila ova dvostruka tragedija.

Misteriozna smrt manekenke Ivane, porodica misli da je ubijena?

Misteriozna smrt manekenke Ivane, porodica misli da je ubijena?

Shamash je bio direktor 10 firmi za nekretnine s imovinom od više od 5 miliona funti, a također je bio tajnik još četiri firme iste vrijednosti.

Mrtvozornica je rekla na istraživanju u Readingu: "Tužan slijed događaja u ovom slučaju bio je taj da su David i Diana bili na odmoru u svojoj kući u Francuskoj koju su redovito posjećivali.

Svoje prijatelje od 35 godina pozvali su na večeru. Bili su zabrinuti jer nisu mogli dobiti Davida i Diane Shamash. Par je došao do vile oko 20 sati i otkrio par mrtvih u bazenu vile.

Smrti su potvrđene, provedena je post-mortem i toksikologija u Francuskoj i Velikoj Britaniji - ni jedno od toga nije moglo pružiti medicinski uzrok smrti. Francuske vlasti isključile su umiješanost treće strane i svaku sumnju na zločin."

Nova misteriozna smrt: ‘Anino tijelo pronašao je otac. Sjetite se što se dogodilo njenom šefu...‘

Nova misteriozna smrt: ‘Anino tijelo pronašao je otac. Sjetite se što se dogodilo njenom šefu...‘

Porodica Thillaye du Boullay, koja je bila u odličnim odnosima s parom Shamash 35 godina, pozvana je u luksuznu vilu Shamash 30. jula 2022. godine na večeru.

Međutim, gospodin i gospođa Thillaye du Boullay pronašli su vrata zatvorena, ali otključana, i stol nije bio postavljen.

Zatim su otkrili tijela gospodina i gospođe Shamash u bazenu.

Istraživanje francuske policije na imanju blizu grada Gignac, Francuska, nije pokazalo znakove provala, a telefon se punio u kuhinji na drvenom ormariću.

Primjećujući istraživanje francuske policije, mrtvozornica Malhotra je rekla na istrazi da je održavanje bazena bilo nezadovoljavajuće, s pločicama koje su bile odvojene ili nedostaju, te lišćem, puževima i kamenjem na dnu bazena.

Misteriozna smrt prve žene, druga supruga ga ubila: Stravična sudbina 39-godišnjeg biznismena

Misteriozna smrt prve žene, druga supruga ga ubila: Stravična sudbina 39-godišnjeg biznismena

Na istrazi se čulo da je gospodin Shamash imao moždani udar prije šest do osam godina. Također je imao glaukom u desnom oku, te je patio od sljepoće u lijevom oku i od visokog krvnog pritiska.

"Minimalne" količine alkohola pronađene su u krvi gospodina Shamasha, dok se kod gospođe Shamash pronašla značajnija količina alkohola.

Međutim, Malhotra dodala je da to može biti rezultat samog postupka post-mortem.

Prvi odgovoritelj također je pronašao električnog robota za čišćenje bazena u vodi s njihovim tijelima. Međutim, nije jasno je li igrao ulogu u njihovim smrtima.

Malhotra je primijetila da je gospodin Shamash znao plivati, ali gospođa Shamash je imala poteškoća u plivanju.

Gospođa Malhotra zaključila je slučaj, rekavši: "Željela bih na neki način pružiti objašnjenje o tome kako su umrli, ali dokazi mi ne dopuštaju donošenje zaključka koji se može objasniti porodici kako su umrli. Nije definitivno došlo do zaključka o tome kako su umrli", piše Daily Mail

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije