Misteriozna smrt farmera: Upucan je sleđa, a tvrdili su da je imao infarkt

0
Radiosarajevo.ba
Misteriozna smrt farmera: Upucan je sleđa, a tvrdili su da je imao infarkt
Foto: Tanjug / Hrvatska policija / Ilustracija

Ko je ubio Mehuru Handanovića (54), skromnog i vrijednog radnika iz Vikića nedaleko od Bihaća, koji je pronađen mrtav na farmi Sadilovac u općini Rakovica. Ne zna se ni pet mjeseci nakon tragičnog događaja.

Policijska istraga je intenzivna, ali do sada nije dala konkretan rezultat. Neslužbeno Jutarnji list doznaje da se širi i izvan hrvatskih granica - na Italiju.

"Prirodna smrt"

Podsjetimo, Mehura s ostalim kolegama s farme muznih krava 31. oktobra nije otišao na gablec, a na povratku s pauze pronašli su njegovo beživotno tijelo. Na mjestu događaja je intervenirala policija, a mrtvozornik je zaključio da se radi "o prirodnoj smrti zbog zastoja srca".

Legenda Hollywooda kupila vilu vrijednu 11 miliona eura, prvi susjed mu je Luka Modrić

Legenda Hollywooda kupila vilu vrijednu 11 miliona eura, prvi susjed mu je Luka Modrić

Obdukcijom, koju je na zahtjev obitelji u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću proveo patolog dr. Mirsad Zornić, tri dana poslije utvrđeno je da je Mehura Handanović umro nasilno. Dr. Zornić u svojem nalazu navodi da je smrt nastupila "od prostrijelne rane u grudnom košu, rupture uslijed prostrela aorte, odnosno iskrvarenja u grudnom košu", zaključujući da je Mehura - ubijen.

Ni kolege s posla, koji su mu, navodno, pokušali pomoći, ni ekipa Hitne pomoći, ni mrtvozornik, ni dvojica policajaca na mjestu događaja nisu tada primijetili ništa sumnjivo. Hrvatska javnost o slučaju je doznala iz bosanskih medija, ne od PU karlovačke, koja je tada već istraživala slučaj.

Detalji tragedije u Hrvatskoj: Poznat razlog smrti maturanta?

Detalji tragedije u Hrvatskoj: Poznat razlog smrti maturanta?

Tada su tražili počinitelja krivičnog djela "dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom", a ne krivičnog djela ubistva, što znači da su smatrali da je Mehura najvjerojatnije stradao uslijed nehotičnog opaljenja iz vatrenog oružja iz daljine. U tom su smjeru poduzete policijske istražne radnje, no one nisu dale rezultata.

Karabin

Neslužbeno je Jutarnji list saznao da je policija izuzela desetke lovačkih pušaka mjesnih lovaca te je na oružju provedeno vještačenje u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", međutim, s nijednom od ne podudara se metak pronađen u tijelu Mehure Handanovića.

Hrvatska: Zbog jakog vjetra zatvorena dionica autoceste A1

Hrvatska: Zbog jakog vjetra zatvorena dionica autoceste A1

Neslužbeno je Jutarnji list saznao i da policija ima saznanja da su kobnoga dana na širem području Sadilovca u lovu bili i državljani Republike Italije, inače prilično česti gosti na hrvatskim lovištima, zbog čega će se istraga usmjeriti prema njima. Konkretno, nastoje doći do nekoliko komada oružja koje su oni koristili za kobne zgode, a saznaju da tragaju za karabinom.

Krije li se odgovor na pitanje s početka ovog članka tamo, znat će se za koji mjesec jer će organizacija ovog postupka potrajati s obzirom na to da je riječ o drugoj zemlji. Kako god bilo, čini se da je jedini način da policija dođe do ubice da prije toga pronađe pušku iz koje je ispucano kobno zrno. Ni Behira Handanović, udovica pokojnog Mehure, kao ni zagrebački advokat kojega je obitelj angažirala da prati slučaj nemaju nikakvih novih saznanja o detaljima iz istrage.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije