Masovna hapšenja širom Europe: 'Padali' trgovci drogom

0
Anadolija
Masovna hapšenja širom Europe: 'Padali' trgovci drogom
Foto: EPA-EFE / Italijanska policija / Ilustracija

Trideset četiri osobe optužene za trgovinu drogom uhapšene su u ponedjeljak u Italiji, Njemačkoj, Španiji i Belgiji, u sklopu međunarodne istrage.

Vlasti su također zaplijenile imovinu, kao što su zgrade i kompanije, u vrijednosti od 3,8 miliona eura (7,4 miliona KM), saopštila je italijanska finansijska policija Guardia di Finanza.

Hapšenja su rezultat složene istrage pokrenute 2020. godine, u kojoj su učestvovali brojni nacionalni organi za provođenje zakona, uključujući Guardia di Finanza iz Katanzara, u južnoj Italiji, frankfurtsku policiju u Njemačkoj, saveznu pravosudnu policiju Liegea u Belgiji, kao i Europol i Eurojust, saopštile su italijanske vlasti.

Povećane naknade boračkoj populaciji u KS, evo i za koliko

Povećane naknade boračkoj populaciji u KS, evo i za koliko

Dvadeset pet hapšenja naložilo je italijansko tužilaštvo u Katanzaru, dok su ostala naredile belgijske pravosudne vlasti.

Uhapšeni su optuženi da su dio kriminalne mreže koja upravlja ilegalnom trgovinom heroina, kokaina i hašiša u Italiji, saopštile su italijanske vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije