Italija / Majka napustila novorođenče u bolnici jer je bilo pozitivno na COVID-19?

22. 10. 2020. u 11:10:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 107

Majka koja je odvela kćerkicu u bolnicu nakon što je beba oboljela od COVID-19 napustila je dijete, rekli su italijanski ljekari.

Kada su žena i beba prošle sedmice stigle u bolnicu u Palermu, testirale su se na koronavirus i obje su bile pozitivne. No, dok se beba liječila u gradskoj bolnici Di Cristina, majka je pobjegla i napustila dijete.

Policija je krenula u potragu za njom jer nije odgovarala na pozive medicinskog osoblja.

"Medicinsko osoblje danima je pokušavalo kontaktirati majku, ali je nismo uspjeli dobiti. Tada smo nazvali policiju i rekli da možda imamo slučaj napuštenog djeteta“, rekao je ljekar Marilu Furnari, prenosi The Sun.

Prema novinama La Repubblica, žena se prvo pretvarala da je teta četveromjesečnoj bebi prije nego što je nestala 12. oktobra.

Novine pišu kako se dva dana kasnije u bolnici pojavila druga ženska osoba, koja je također tvrdila da je djetetova tetka. Međutim, osoblje je postalo sumnjičavo i kontaktiralo policiju, nakon čega je i druga žena pobjegla.

Srećom, dijete se otada oporavilo od COVID-19, bolesti od koje je do sada u Italiji umrlo više od 36.000 ljudi.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA