Majka Marianne ispucala sedam metaka u ubicu svoje kćerke (7): "Učinila sam to za tebe"

2
Radiosarajevo.ba
Majka Marianne ispucala sedam metaka u ubicu svoje kćerke (7): "Učinila sam to za tebe"
Foto: X / Marianne Bachmeier

"Anna, učinila sam to za tebe", poruka je to koju je, pri vještačenju rukopisa, na papiru ispisala Marianne Bachmeier, uputivši je svojoj mrtvoj, sedmogodišnjoj kćerkici. U dvorani Okružnog suda u Lübecku, 6. marta 1981., majka osvetnica, kako su prozvali Marianne, ispalila je sedam metaka u čovjeka kojem se tog dana sudilo za ubistvo njenog djeteta.

Samo deset mjeseci prije nego što je uzela pravdu u svoje ruke, Marianne Bachmeier, mlada samohrana majka, doživjela je ono najgore što se roditelju može dogoditi. Za nju je život stao 5. maja 1980., kada je prestalo kucati srce njene sedmogodišnje Anne.

Tog je kobnog dana, u inat majci s kojom se porječkala, djevojčica, umjesto u školu, krenula ka svojoj prijateljici. No, tamo kamo je pošla nikada nije stigla. Oteo ju je 35-godišnji komšija, Klaus Grabowski, mesar s podebljim dosjeom seksualnog prijestupnika.

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: 'Reci mi gdje su njegove kosti...'

Naime, nakon što je pokušao udaviti jednu 6-godišnju djevojčicu, Grabowski je 1973. bio osuđen na godinu dana uvjetne kazne, a zbog seksualnog je zlostavljanja dvije djevojčice završio i iza rešetaka.

Tokom odsluženja zatvorske kazne, 1976., bio je dobrovoljno podvrgnut hemijskoj kastraciji, no dvije godine kasnije hormonskom je terapijom, navodno, pokušao poništiti taj učinak. Kobnog je dana, 1980. godine, nastavio niz svojih zločina. Oteo je sedmogodišnju Annu te ju je u svom domu, nekoliko sati, se*sualno napastovao, nakon čega ju je udavio. Mrtvu je djevojčicu čvrsto vezao, stavio je njeno tijelo u kutiju koju je potom ostavio na obali kanala.

Šok u Njemačkoj: Policija tragala za Danijelom 30 godina, a umjetna inteligencija samo 30 minuta

Šok u Njemačkoj: Policija tragala za Danijelom 30 godina, a umjetna inteligencija samo 30 minuta

Grabowskog je policiji prijavila njegova zaručnica te je iste večeri uhićen. Priznao je ubistvo, no ne i zlostavljanje. Izjavio je kako je malena Anna namjeravala ispričati svojoj majci da ju je on dirao i napastovao, no tvrdio je kako je ona time od njega željela iznuditi novac. Ipak, priznao je da se bojao da će ponovo završiti iza rešetaka, zbog čega je sedmogodišnju djevojčicu odlučio zauvijek ušutkati. 

Suđenje Klausu Grabowskom počelo je u martu 1981. godine, a treći dan u sudnici za njega je bio i posljednji. Tog 6. marta, oko 10 sati ujutro, presudila mu je majka ubijene djevojčice. Marianne Bachmeier u dvoranu Okružnog suda u Lübecku uspjela je prokrijumčariti oružje, Berettu M1934.

Odlučna da pravdu uzme u svoje ruke, iz torbice je izvadila pištolj, uperila ga u leđa Grabowskog te je čak osam puta povukla obarač. Sedam je metaka pogodilo okrivljenika, koji je od posljedica ranjavanja umro na podu sudnice. Nakon što je svoj naum sprovela u djelo, majka osvetnica mirno je odložila pištolj i predala se, piše Unilad.

Snimak rekonstrukcije Bachmeierovog čina osvete u sudnici pojavio na YouTubeu 26. decembra 2022. i možete ga pogledati ispod: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije