Lukašenko odbija samoizolaciju, bio u direktnom kontaktu sa zaraženim

Radiosarajevo.ba
Lukašenko odbija samoizolaciju, bio u direktnom kontaktu sa zaraženim
Foto: EPA-EFE / Aleksandar Lukašenko

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko došao je u kontakt sa zaraženim koronavirusom, saopšteno je iz njegovog kabineta. Lukašenko, jedan od najglasnijih protivnika aktuelnog načina borbe sa koronavirusom, bio je u direktnom kontaktu i postoji veliki rizik da je zaražen, prenose danas ukrajinski mediji.

Lukašenko neće biti u samoizolaciji i nastaviće da radi kao i do sada, rekla je njegova portparolka Natalija Aismont, prenosi Reuters.

Čovjek koji vodi Bjelorusiju od 1994. godine odbacio je zabrinutosti zbog oboljenja koje je nazvao “psihozom” i sugerisao da se u sklopu borbe protiv virusa pije votka, ide u saunu i da se vozi traktor.

Takođe, on je dio jednog amaterskog hokejaškog kluba i više puta je nastupao pred velikim brojem gledalaca. Upravo je na jednoj utakmici došao u kontakt sa virusom.

Njegov saigrač je hospitalizovan jer se u početku sumnjalo da ima upalu pluća, ali je kasnije testiran na COVID-19 i rezultat je bio pozitivan”, istakla je portparolka.

Lukašenkov tim je 11. put osvojio titulu u svojoj amaterskoj ligi, a kada mu je jedan od novinara u martu sugerisao da nije bezbjedno organizovati hokejaške utakmice tokom pandemije, imao je spreman odgovor.

“Ovdje nema virusa, vidite li vi da neki leti unaokolo”, odbrusio mu je Lukašenko.

On je ranije insistirao da niko u zemlji neće preminuti od covid 19 jer smatra da su slučajevi koji su zabilježeni posljedica drugih zdravstvenih stanja, poput srčanih bolesti i dijabetesa.

Takođe, u toj zemlji prije dva dana otvorene su škole jer Lukašenko smatra da nema realne opasnosti od koronavirusa.

U Bjelorusiji je 6.723 ljudi zaraženo koronavirusom, a 55 je preminulo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije