U Velikoj Britaniji u posljednja 24 od posljedica COVID-19 preminulo 759 ljudi

AA
U Velikoj Britaniji u posljednja 24 od posljedica COVID-19 preminulo 759 ljudi
Foto: EPA-EFE / Bitanija

U Velikoj Britaniji u posljednja 24 sata od posljedica zaraze novim tipom koronavirusa COVID-19 umrlo je 759 osoba, čime je ukupan broj preminulih porastao na 18.100.

U saopćenju Ministarstva zdravstva navodi se kako je u istom periodu zabilježen 4.451 novi slučaj zaraze te da ukupan broj zaraženih u toj zemlji iznosi 133.495.

Navodi se kako su u protekla 24 sata testirane 13.522 osobe, čime je ukupan broj testiranih u toj zemlji porastao na 411.192, odnosno s retestiranim na 559.935.

Najveći broj smrtnih slučajeva uzrokovanih koronavirusom u Velikoj Britaniji zabilježen je 10. aprila, kada je preminulo 980 osoba u jednom danu.

Velika Britanija je 23. marta uvela niz ograničenja koja se tiču kretanja stanovništva, ali i zatvaranja svih objekata koji pružaju komercijalne usluge osim marketa i apoteka.

Ranije je zaraza novim tipom kronavirusa potvrđena britanskom prijestolonasljedniku princu od Walesa Charlesu, premijeru Borisu Johnsonu i ministru zdravstva Mattu Hancocku.

Premijer Johnson je deset dana nakon što su se pojavili simptomi hospitaliziran, a nekoliko dana je proveo na odjelu za intenzivnu njegu gdje je primao terapiju kisikom, ali nije bio priključen na respirator. Iz bolnice je otpušten 12. aprila.

Princ Charles i ministar Hancock nisu trebali njegu u bolnici i oporavili su se.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije