Kinez plivao do Tajvana u potrazi za slobodom: Evo radi čega se predao

0
Radiosarajevo.ba
Kinez plivao do Tajvana u potrazi za slobodom: Evo radi čega se predao
Foto: AA / Ilustracija

Muškarac iz Kine navodno je plivao skoro 10 sati od kineske provincije Fuđen do ostrva Maczu na Tajvanu u nastojanju da 'traži slobodu'.

Kineski državljanin, koji ima oko 40 godina, navodno je zatražio pomoć od turista nakon što ga je ubola pčela. Turisti su obavijestili lokalne vlasti, koji su stigle na lice mjesta i identifikovale muškarca kao kineskog imigranta.

Kinez je odveden u bolnicu, ali njegove povrede nisu opasne. Prema riječima zvaničnika, Kinez je sa sobom imao čvrstu hranu, odjeću i lijekove. Rekao je nadležnima da je krenuo na put od kineske provincije do tajvanskog ostrva u potrazi za slobodom. Nakon toga je odveden u policiju na ispitivanje.

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Španski savez kaznio Atletico Madrid zbog istupa navijača sa 20.000 eura!

Razmak između ova dva mjesta je oko 12 kilometara. Glavno ostrvo Tajvan locirano je više od 200 kilometara od kineske obale.

Kina je posljednjih godina pojačala svoje vojne aktivnosti oko Tajvana, tvrdeći da je Taipei obavezan da se ponovo ujedini sa Pekingom, silom ako je potrebno, i da nema pravo da vodi spoljne odnose. Tajvan je bio pod samoupravom otkako se odvojio od kopna 1949. nakon građanskog rata, pišu srbijanski mediji.

Put od Kine do Tajvana
Foto: Google Maps: Put od Kine do Tajvana

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije