Kanadski premijer planira ograničiti privilegije onima koji odbiju vakcinu

1
Radiosarajevo.ba
Kanadski premijer planira ograničiti privilegije onima koji odbiju vakcinu
Foto: EPA-EFE / Justin Trudeau

Kanadski premijer Justin Trudeau na svojoj Facebook stranici objavio je video u kojem objašnjava kako će Kanada da nastavi borbu sa pandemijom koronvirusa i pojasnio je kako će učiniti da građani budu sigurniji tokom putovanja.

Nastavit ćemo s obaveznim vakcinama u avionima, vozovima i kruzerima kako bismo bili sigurni da putujete", kazao je Trudeau.

Trudeau je najavio da će reizabrana liberalna vlada izdvojiti milijardu dolara za pomoć provincijama koje žele stvoriti vlastite pasoše za vakcinu za domaću upotrebu.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Lider liberala govorio je u petak iz hangara na najprometnijem kanadskom aerodromu, gdje je ponovo predstavio svoj plan da vakcinacija postane obavezno za putnike u avionima, vozovima i kruzerima.

Obavezna imunizacija bila je jedna od glavnih tema na izborima o kojoj su lideri govorili u debati na francuskom jeziku u četvrtak uveče.

Trudeau je rekao da nikoga neće prisiliti da se vakciniše na COVID-19, ali planira ograničiti privilegije onima koji odbiju da ga dobiju bez medicinskog razloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije