Među novozaraženim u hrvatskom gradu ima i osoba koje su doputovale iz BiH

1
Radiosarajevo.ba
Među novozaraženim u hrvatskom gradu ima i osoba koje su doputovale iz BiH
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U Zagrebu je, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) novooboljelo 111 osoba, a broj potencijalno oporavljenih je 70.472 što su 93 osobe više nego dan ranije.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađeno je 447 uzoraka, od kojih su 92 bila pozitivna.

Zasoslenici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 207 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 93 osobe.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Od 207 COVID pozitivnih osoba 80 osoba su kontakti COVID pozitivnih osoba, a 51 osoba zasad je negativne epidemiološke anamneze.

Kod 30 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama tokom korištenja godišnjeg odmora (Splitsko-dalmatinska, Primorsko-goranska županija, Šibensko-kninska, Zadarska i Karlovačka županija), a za pet je osoba obrada još u toku, piše Dnevnik.hr.

20 oboljelih osoba doputovalo je iz BIH, Slovenije i Srbije. Pet osoba zaraženo je na festivalu u Primišlju, a dvije su osobe zaražene u noćnim izlascima. 14 zaraženih osoba nije kontaktirano zbog netačnih podataka.

Na cjepnom punktu Velesajam dan ranije su cijepljene 764 osobe. Na javni poziv za prvu dozu odazvalo se 500 osoba. Zaključno, trenutno su u gradu Zagrebu 662 aktivna slučaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije