Ljetovanje / COVID-19 mjere: Ovo su uslovi za putovanje u Grčku

12. 08. 2021. u 10:58:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Uslovi za putovanje u Grčku ostali su nepromijenjeni, pa će i narednih sedam dana zbog COVID-19 mjera na ulazu u ovu zemlju biti, uz pasoš, neophodni i certifikat o vakcinaciji ili negativan PCR ili brzi antigenski test, kao i popunjen PLF obrazac (Passenger Locator Form).

Ukoliko ćete domarati na obalama ove europske zemlje, a planirate koristiti certifikat odnosno potvrdu o vakcinaciji, potrebno je da je druga doza vakcine primljena prije 14 dana.

Kako prenose srbijanski mediji, ovaj dokaz mora biti napisan na jednom od šest jezika: grčkom, engleskom, njemačkom, talijanskom, španskom ili ruskom, javila je u četvrtak novinska agencija MIA.

Druga mogućnost ulaska u Grčku je sa negativnim testom na koronavirusAko je u pitanju PCR test, on mora biti predočen u roku od 72 sata, a za antigentski test teče rok od 48 sati unazad.

Važno je napomenuti da se i za brzi test i PCR test traži potvrda napisana na nekom od navedenih jezika.

Podsjećamo, posljednih nekoliko dana na prostoru Evije u Grčkoj proglašena je vanredna situacija zbog velikih požara koji sedmicama razaraju šume ali i naseljena turistička mjesta u toj zemlji. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA