Tuga: Užasna istina o dječaku čije je beživotno tijelo pronađeno 1998. godine

J. M.
Tuga: Užasna istina o dječaku čije je beživotno tijelo pronađeno 1998. godine
Foto: WCPO / Ubijeni Robert "Bobby" Witt
Konačno je riješeno užasno ubistvo 10-godišnjeg dječaka, čije su tijelo radnici pronašli u septembru 1998. u blizini bilborda u Sjevernoj Karolini (SAD).

Tijelo je već tada bilo u prilično lošem stanju, izgled djeteta nije odgovarao bilo kakvom opisu nestalih mališana, pa ga nije bilo moguće identificirati.

Ali nedavno, zahvaljujući tehnologiji za popravku lica i podudaranju DNK-a, ispostavilo se stradali dječak Robert "Bobby" Witt. 

Istražitelji su morali konstruirati lik stradalog dječaka - undefined

Istražitelji su morali rekonstruirati lik stradalog dječaka (/WCPO)

To je bio tek početak nevjerovatnog slučaja. Uz pomoć iste tehnologije identificirano je još jedno tijelo, otkriveno 350 kilometara dalje, u drugoj saveznoj državi. Bio je to leš majke dječaka - Myoung Hwa Cho.

Istražitelji su pronašli i povezali majku i sinu nakon što je jedan od njihovih rođaka, iz radoznalosti, odlučio napraviti DNK test. Nesvjesno je pomogao da se povežu konci u ovoj užasnoj priči. 

Robert

Robert "Bobby" Witt i majka Myoung Hwa Cho (WCPO)

Saznavši istinu o onome što se dogodilo prije 20 godina porodica je ostala zaprepaštena. Jer, 1998. godine bili su obaviješteni da su majka i sin otišli u njenu domovinu – Južnu Koreju – pa niko nije prijavio nestanak.

To nije sve: Porodica Myoung došla je do  još jedne užasne spoznaje. Istražitelji su otkrili da je obje osobe ubio Bobbyjev otac koji je prijavio "iznenadni odlazak" njegove supruge i sina. 

Ubica je u zatvoru, gdje služi kaznu zbog oružane pljačke, priznao dvostruko ubistvo. Trebalo je da bude pušten 2037. godine, ali s obzirom na nove okolnosti, to se sigurno neće desiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije