Nakon tri decenije: Riješen slučaj silovanja i ubistva 8-godišnje djevojčice

J. M.
Nakon tri decenije: Riješen slučaj silovanja i ubistva 8-godišnje djevojčice
Printscreen / April Tinsley
Bio je to jedan od najgnusnijih i najmisterioznijih zločina u SAD-u. U aprilu 1988. godine na putu do svoje drugarice nestala je 8-godišnja April Tinsley.

Tri dana kasnije na lokaciji udaljenoj 30-ak kilometara od Fort Waynea pronađeno je njeno beživotno tijelo.

Istragom je utvrđeno da je mala April Tinsley najprije silovana, potom zadavljena i na kraju zakopana! Iako su istražitelji osigurali tragove DNK-a, nisu uspjeli uhapsiti počinitelja.

Slučaj ubistva April Tinsley izazvao je senzaciju u svijetu, čak i nekoliko godina nakon smrti djevojčice. 

Dvije godine nakon ubistva na zidu jedne štele, nedaleko od mjesta pronalaska tijela, pronađena je poruka: "Ubio sam April Tinsley, ubit ću ponovo". Od 2004. godine na istom području pojavile su se nove misteriozne poruke, od kojih su se neke odlnosile na slučaj Tinsley.

Sada, tri decenije nakon stravičnog zločina, američki istražitelji uhapsili su počinitelja: Pronađeni DNK doveo je do John D. Millera. Danas 59-godišnji Miller je priznao zločin i protiv njega je podignuita optužnica.

Priznao je da je u aprilu 1988. godine uvukao djevojčicu u svoj kamion, seksualno je zlostavljao i ubio. Bez imalo grižnje savjesti mirno je živio u naselju s kamp-kućicama, 10-ak kilometara od mjesta gdje je zakopao April Tinsley.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije