Kadirov iz Ukrajine poslao poruku Putinu: "Čekamo vašu naredbu"

3
Radiosarajevo.ba
Kadirov iz Ukrajine poslao poruku Putinu: "Čekamo vašu naredbu"
Foto: EPA / Putin i Kadirov

Čečenski vojskovođa Ramzan Kadirov osudio je Vladimira Putina jer je suviše 'blag' u Ukrajini, pišu danas svjetski mediji.

Kadirova - za kojeg se vjeruje da je drugi najbogatiji političar u Rusiji - čelnik Kremlja sve više ljuti jer želi da upotrijebi nadmoćnu vatrenu moć kako bi preuzeo kontrolu nad glavnim gradovima Ukrajine.

Kadirov, koji se smatra dijelom vojnog i sigurnosnog bloka, vjeruje da su se ruske snage borile vezanih ruku, što je rezultiralo poniženjima.

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

Reakcija iz SDA na Konakovićevo obraćanje: "50 minuta javnog ubjeđivanja ministra da nije kriv"

General ruske nacionalne garde, kao i čelnik Čečenije, bogate naftom, rekao je u videoporuci Moskvi: "Moramo započeti drugu fazu i ući u druge gradove - Harkov, Kijev, Herson, sve gradove, u potpunosti i instalirati upravljanje.

"I onda nastaviti dijalog s drugim zemljama koje žele imati odnose s nama. Ako žele sankcije, mi ćemo se boriti protiv sankcija, ako žele rat - mi ćemo se boriti... Kao ratnik, tražim od vodstva države da donese ovu odluku… što prije to bolje", kazao je.

Jasno je rekao da je to zahtjev Putinovih zapovjednika na ukrajinskom teritoriju, dodajući: "Spremni smo izvršiti svaki zadatak koji nam date, bilo gdje u svijetu, bez ikakvih pitanja. Vladimire Vladimiroviču [Putine], čekamo naredbu. Druže vrhovni zapovjedniče, vaši lakaji su 100 posto spremni.”

Otac 12 djece postao je poznat po svojoj 'gruboj sili' jer je optužen za vansudska ubistva u inozemstvu.

Njegove prve kritike na račun Putinovog pristupa ratu stigle su prije mjesec dana kada je Putina kritizirao zbog neuspjeha u napadu na Kijev, a Kadirovu navodno vjeruju i druge visokopozocionirane osobe u vojsci i tajnim službama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije