Jevrejska koalicija Kolorada poziva na zabranu propalestinskih studentskih protesta

2
Radiosarajevo.ba
Jevrejska koalicija Kolorada poziva na zabranu propalestinskih studentskih protesta
FOTO: AA / Propalestinski protesti studenata u SAD-u

Dok se studentski protesti protiv invazije na gazu šire kroz SAD, dolazi i do sve većih reakcija javnosti. Dok su neki zgroženi policijskom reakcijom, drugi pozivaju na apsolutnu zabranu demonstracija.

Jevrejska koalicija iz Kolorada objavila je u odgovoru na demonstracije studenata u Auroria kampusu uputila poziv Univerzitetu Denver Colorado da učine sve kako bi se demonstracije prekinule. Jevrejska koalicija navodi da u slučaju ovih mirnih demonstracija podrške Palestini ne vrijede pravila Prvog amandmana, koji osigurava pravo na slobodu izražavanja, zato što se treba primat staviti na sigurnost jevrejskih studenata.

"Pozivamo rukovodstvo univerziteta da preduzme hrabre akcije prije nego se ovaj protest podigne na nasilne i opasne razine... Ovdje se ne radi o mirnom protestu ili Prvom amandmanu, radi se o tome da jevrejski studenti budu sigurni dok stječu visoko obrazovanje."

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Otprilike 40 propalestinskih mirnih demonstranata u kampusu Auraria u centru Denvera uhapšeno je u petak, 26. aprila, u popodnevnim satima.

Školski zvaničnici tvrde da su optužbe vezane za kršenje politiku kampusa koja zabranjuje kampovanje na prostoru univerziteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije