Jedna od najvećih krađa u historiji Los Angelesa: Ukrali 54.000.000 KM u gotovini na Uskrs

1
Radiosarajevo.ba
Jedna od najvećih krađa u historiji Los Angelesa: Ukrali 54.000.000 KM u gotovini na Uskrs
Foto: EPA - EFE / Ilustracija / Policija u Los Angelesu

Pljačkaši su ukrali desetke miliona dolara iz skladišta gotovine u Los Angelesu na Uskrs, a njihov zločin je otkriven tek narednog dana.

Krađa od najmanje 30 miliona dolara (54 miliona KM) je jedna od najvećih pljački gotovine u istoriji LA-a, izvještavali su lokalni mediji.

Postoji vrlo malo tragova o tome ko je izveo ovaj zločin - koji je opisan kao "složen."

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

Los Angeleska policija i FBI zajednički istražuju ovaj slučaj.

Nijedan alarm nije bio aktiviran i niko nije znao da su lopovi ušli u objekat, koji se nalazi u San Fernando Valley-u, gdje se gotovina iz lokalnih preduzeća obrađuje i čuva u sefu.

Vjeruje se da je grupa sofisticiranih provalnika ušla kroz krov, prema izvještajima lokalnih medija. Samo je mali broj ljudi bio upućen da se toliko gotovine nalazi u zgradi.

Trebalo je do ponedeljka, kada su zaposlenici objekta otvorili sef, da bi shvatili da ogromna suma novca nedostaje. Sef nije pokazivao spoljne znakove provaljenosti.

Prema američkim medijima, krađa se dogodila u GardaWorld objektu u predgrađu Sylmar. Helikopter za vijesti iznad lokacije je snimio navodni otvor na bočnoj strani zgrade sa otpadom u blizini, međutim, nije jasno da li je to povezano sa pljačkom.

Ukupna suma nadmašuje bilo koju koja je uzeta u pljačkama oklopnih vozila na ovom području, piše BBC

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije