Los Angeles: Masovna tuča u školi, više učenika napadnuto nožem

0
Radiosarajevo.ba
Los Angeles: Masovna tuča u školi, više učenika napadnuto nožem
Foto: Screenshot / Masovni napad nožem u Los Angelesu

Četiri učenika su povrijeđena u srijedu u tučnjavi ispred srednje škole Van Nuys, što je dovelo do zaključavanja školskog kompleksa.

Tuča u kojoj je sudjelovalo 11 učenika, a gdje su neki od učenika napadnuti nožem, je prijavljena na centralnom trgu škole. Svi povrijeđeni su bili tinejdžeri mlađi od 18 godina, kako je saopštila Vatrogasna brigada Los Angelesa. 

Nadzornik školskog okruga u Los Angelesu (LAUSD) Alberto M. Carvalho je izjavio da je jedan učenik koristio neku vrstu noža kako bi napao dvojicu drugih učenika. Detalji o oružju nisu odmah bili dostupni.

NBA play-off: Dallas predvođen Dončićem i Irvingom izbacio Clipperse

NBA play-off: Dallas predvođen Dončićem i Irvingom izbacio Clipperse

Dva druga učenika su također povrijeđena. Jedan je hospitaliziran zbog povreda zadobivenih tokom tučnjave, dok je drugi zbrinut na samom školskom kompleksu.

Nijedna od povreda se ne smatra životno ugrožavajućom. Carvalho je rekao da su tri učenika zadržana na ispitivanju. Policija je saopćila da je srednja škola Van Nuys zatvorena, piše NBC Los Angeles

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije