Izraelski ministar Benny Gantz: Iran će nam platiti kad nama bude odgovaralo

8
Radiosarajevo.ba
Izraelski ministar Benny Gantz: Iran će nam platiti kad nama bude odgovaralo
Foto: EPA-EFE / Benny Gantz

Izrael će "naplatiti cijenu" od Irana kao odgovor na njegov masovni napad raketama i bespilotnim letjelicama kada za to dođe vrijeme, rekao je danas, 14. aprila, izraelski ministar ratnog kabineta Benny Gantz.

"Izgradit ćemo regionalnu koaliciju i Iran će nam platiti na način i u vrijeme koje nam odgovara", rekao je Gantz u izjavi dok se izraelski ratni kabinet trebao sastati kako bi raspravljao o odgovoru Izraela na napad Irana.

Izraelski ratni kabinet, koji čine izraelski premijer Benjamin Netanyahu, ministar odbrane zemlje Yoav Gallant i Gantz, trebao se sastati u 15.30 (14.30 po našem vremenu, op.pr.) kako bi razgovarali o odgovoru na napad.

Profesor Rosensaft osudio izjave izraelskog ambasadora o Srebrenici

Profesor Rosensaft osudio izjave izraelskog ambasadora o Srebrenici

Iranska vlada ranije je pozdravila svoj napad bez presedana na Izrael kao uspjeh i istakla da je, što se nje tiče, vojna operacija sada završena, rekavši da su pogodili većinu vojnih ciljeva koje su planirali, a kao odmazdu za izraelski napad na Iranski konzulat u Damasku 1. aprila. Glasnogovornik izraelskih odbrambenih snaga rekao je da je 99 posto od više od 300 projektila i bespilotnih iranskih letjelica presretnuto.

Podsjetimo, Iran je u subotu navečer, 13. aprila, lansirao više stotina letjelica ka Izraelu. Na OVOM LINKU čitajte kako je tekao napad Irana na Izrael.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije