Izrael nudi i treću dozu vakcine Pfizer - evo i kome

0
Radiosarajevo.ba
Izrael nudi i treću dozu vakcine Pfizer - evo i kome
Foto: EPA-EFE / Izrael (arhiva)

Izrael je u nedjelju rekao da će početi nuditi treću dozu cjepiva Pfizera odraslima sa slabim imunitetom.

Brzo širenje varijante delta soja COVID-19 povećalo je stopu cijepljenja u Izraelu, jer su se posljednjih mjesec dana nove infekcije povećale s jednoznamenkastih na oko 450 dnevno, a zemlja je prešla na ubrzavanje sljedeće isporuke Pfizera.

Ministar zdravlja Izraela Nitzan Horowitz izjavio je da će pacijenti čiji jeimunitet ugrožen od danas moći da prime treću dozu vakcine kompanije Pfizer.

Kako je pojasnio, doktori će odlučiti koji pacijenti mogu primiti treću dozu, a prema prvim informacijama, među njima će biti osobe koje su podvrgnute transplantaciji organa, piše Reuters.

Broj novozaraženih koronavirusom u Izraelu je i dalje visok, pošto je gotovo svakog dana više od 500 novih infekcija, dok ih je početkom juna bilo deset do 20.

Premijer Izraela Naftali Bennett najavio kako nova isporuka Pfizer vakcina stiže i brze nego se očekivalo, tačnije 1. avgusta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije