Potpisan sporazum: Slovenija nam donira 48.000 doza vakcine AstraZeneca

1
Radiosarajevo.ba
Potpisan sporazum: Slovenija nam donira 48.000 doza vakcine AstraZeneca
Foto: EPA-EFE / AstraZeneca

Tokom službenog posjeta Sloveniji, ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević susrela se sa slovenskim ministrom zdravstva.

Ministar Janez Poklukar i ministrica Gudeljević razgovarali su o pandemiji izazvanom koronavirusom kao i svim izazovima kojima su dvije države izložene od početka pandemije.

Tokom susreta ministrica Gudeljević i ministar Poklukar su potpisali sporazum o donaciji cjepiva Republike Slovenije žiteljima Bosne i Hercegovine. Riječ je o 48.000 doza cjepiva AstraZeneca.

Ceremonija potpisivanja sporazuma održana je u Ministarstvu zdravstva Republike Slovenije u Ljubljani.

U srdačnom razgovoru s ministrom Poklukarom ministrica Gudeljević je zahvalila na donaciji i kontinuiranoj potpori i pomoći koju Republika Slovenija pruža Bosni i Hercegovini. Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o uvođenju digitalne potvrde o cijepljenju i priznavanju testova iz Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji.

Gudeljević je ponovila prijedlog Bosne i Hercegovine da se razmotri mogućnost potpisivanja Sporazuma o suradnji u oblasti zdravstva između dvije države. Poklukar i Gudeljević su jedinstvenog stava da dosadašnja uspješna suradnja ove dvije države treba biti nastavljena i u oblasti zdravstva, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije