U BiH stigla još jedna donacija vakcina protiv koronavirusa

1
Radiosarajevo.ba
U BiH stigla još jedna donacija vakcina protiv koronavirusa
Foto: AA / Aerodrom Sarajevo

U Bosnu i Hercegovinu stiglo je 200 hiljada doza vakcina.

Riječ je o donaciji Mađarske za našu zemlju, a radi se o Sinofarm vakcinama protiv COVID-19.

Avion sa doniranim cjepivima sletio je jutros u Sarajevo.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekao je ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta.

"Cijeli svijet se suočavao sa poteškoćama zbog pandemije koronavirusa. Međutim, prvenstveni zadatak je sačuvati živote ljude, te da su za to neophodne vakcine. Zato je Mađarska učinila sve da što veći broj građana se vakciniše. Zahvaljujući uspješnoj nabavci vakcina, mi smo u situaciji da možemo drugima da pomognemo. Države Zapadnog Balkana su upućene i zavisne jedne od drugih, što važi za privredu i ekonomiju te zaustavljanje ilegalnih migracija", rekao je Sijart.

Aerodrom Sarajevo - undefined

Foto: AA: Aerodrom Sarajevo

Kako je napomenuo, zadovljstvo je pomoći Bosni i Hercegovini.

"Danas smo donijeli 200.000 vakcina da pomognemo uspješnosti borbe protiv pandemije. Ponosni smo jer je ovo najveća donacija koju je BiH do sada dobila. Nadamo se ćete pokrenuti brže i privredu zbog vakcinacije, a to će doprinijeti i stabilnosti - što će pomoći i spriječavanje ilegalnih migracija. Želim vam puno uspjeha da ubrzate proces vakcinacije i mnogo zdravlja", poručio je Sijart.

Vakcine će biti raspodijeljene po 100.000 doza entitetima Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije