Ivana Trump nije umrla od srca, patolog pronašao strašne povrede

0
Radiosarajevo.ba
Ivana Trump nije umrla od srca, patolog pronašao strašne povrede
Foto: EPA-EFE / Ivana Trump

Ivana Trump, prva supruga bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa umrla je u četvrtak od "povreda prsnog koša nakon udarca", saopćeno je u petak iz ureda njujorškog mrtvozornika.

Njena smrt he nastupila nesretnim slučajem, ističe se u saopćenju, ne navodeći okolnosti.

Donald Trump je u četvrtak izvijestio da je Ivana Trump (73) umrla "u svom domu u New Yorku".

Rusi ponovo gađali Harkiv: Povrijeđene najmanje tri osobe, među njima 13-godišnje dijete

Rusi ponovo gađali Harkiv: Povrijeđene najmanje tri osobe, među njima 13-godišnje dijete

Preminula Ivana Trump

Preminula Ivana Trump

S bivšom skijašicom i manekenkom češkog porrijetla bio je u braku od 1977. do 1992. Par je imao troje djece, Donalda mlađeg, Ivanku i Erica.

U saopćenju za AFP newyorška policija navodi da je u stan Ivane Trump došla nakon žurnog poziva na 911 i zatekli su je "bez svijesti". Njena smrt najvjerojatnije nije "nasilna", već je tada objavila policija.

Prema pisanju New York Timesa policija je htjela provjeriti je li Ivana Trump pala niz stube u svom domu u elitnoj četvrti Manhattana.

Ivana Trump
Foto: EPA-EFE: Ivana Trump

Sudski patolog je objavio izvještaj sa autopsije, i Ivanina smrt je proglašena nesretnim slučajem. Iako se prvobitno sumnjalo da je doživjela srčani ili moždani udar i zbog toga pala niz stepenice, uzrok smrti bile su povrede tupim predmetom u predjelu grudnog koša. To znači da je Ivana umrla od posljedica pada.

U oktobru 2017., nekoliko mjeseci nakon dolaska Donalda Trumpa u Bijelu kuću, Ivana Trump je objavila knjigu "Odgoj Trumpovih" u kojoj je rekla da je djecu učila "vrijednosti novca, da ne lažu, ne kradu i ne varaju te da poštuju druge".

Nakon braka s Ivanom, Trump se oženio glumicom Marlom Maples s kojom ima kćer Tiffany.

Od 2005. je u braku s Melanijom Trump, s kojom je dobio Barrona (16).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije