Nakon smrti bivše supruge, oglasio se i Donald Trump emotivnom porukom: 'Bila je nevjerovatna žena'

1
Radiosarajevo.ba
Nakon smrti bivše supruge, oglasio se i Donald Trump emotivnom porukom: 'Bila je nevjerovatna žena'
Foto: NBC News / Ivana i Donald Trump

Ivana Trump, prva supruga bivšeg predsjednika SAD Donalda Trumpa, preminula je u dobi od 73 godina.

 Nakon informacije o njenoj smrti, oglasio se i bivši predsjednik SAD.

"Veoma sam tužan što obavještavam sve one koji su je voljeli, kojih ima mnogo, da je Ivana Trump preminula u svom domu u New Yorku.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Bila je divna, lijepa i nevjerovatna žena, koja je vodila sjajan i inspirativan život. Njen ponos i radost su bili njeno troje djece, Donald mlađi, Ivanka i Eric. Bila je tako ponosna na njih, kao što smo bili i svi mi na nju. Počivaj u miru Ivana!", poručio je bivši predsjednik SAD.

Preminula Ivana Trump

Preminula Ivana Trump

Ivana Trump, rođena je kao Ivana Marija Zelničkova u Čehoslovačkoj pod komunističkom vlašću. U djetinjstvu se bavila skijanjem, te je neko vrijeme studirala na Praškom univerzitetu. 1971. godine se udala za agenta za prodaju nekretnina Alfreda Vinkl Mira, a 1973. godine emigrirala u Kanadu.

Od prvog muža se razvela 1976. godine, a nakon što je upoznala Trumpa u New Yorku, za njega se vjenčala 1977. godine.

Bračni par Trump je brzo postao jedan od najpoznatijih u njujorškom otmjenom društvu. Ivana je Donaldu rodila troje dece - Donalda Juniora (1977), Ivanku (1981) i Erica (1983). Kada je krajem 1990. otkriveno kako Donald održava vanbračnu vezu sa glumicom Marlom Meps, pokrenula je brakorazvodnu parnicu koja je okončana sudskom nagodbom 1992. godine.

Nakon nje je ostala sa bivšim mužem u dobrim odnosima, te je, između ostalog, 2016. godine javno podržala njegovu kandidaturu za američkog predsjednika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije