Ima 104 godine, preživio je COVID-19: A preživio je i epidemiju Španske gripe

Radiosarajevo.ba
Ima 104 godine, preživio je COVID-19: A preživio je i epidemiju Španske gripe
Foto: Facebook / Bill Lapschies

Veteran iz Drugog svjetskog rata proslavio je svoj 104. rođendan nakon što se oporavio od zaraze novim sojem koronavirusa. Bill Lapschies je prije 19 dana posljednji put imao temperaturu, i kako piše Ladbible mogao bi biti najstarija osoba na planeti koja se oporavila.

Smješten je u Domu veterana u Oregonu u Sjedinjenim Američkim Državama, a osoblje ovog doma ga je izvuklo na kolicima da bi mogao proslaviti svoj rođendan poštuju pravila socijalnog distanciranja.

Na pitanje svoje unuke Jamie Yutzi kako je preživio virus koji ima toliki broj ljudi i koji odnosi žrtve širom svijeta, ovaj hrabri starac je kazao "Ne znam. Samo je otišao. Sjedi ovdje i možeš se svega riješiti".

A na pitanje svojih prijatelja kakav je osjećaj napuniti 104 godine, on je odgovorio kratko "Jako dobro, uspio sam".

Ljekari koji rade u ovom omu ažu da je Bill imao blaži oblik zaraze i da nije razvio nikakve respiratorne probleme.

Bill je rođen u Oregonu 1916. godine, preživio je pandemiju Španske gripe, Veliku depresiju, a borio se i u Drugom svjetskom ratu.

COVID-19 je prema dosadašnjim podacima puno opasniji za starije osobe, ali Bill nije jedini starc koji je uspio da pobijedi ovu pošast.

Prošlog mjeseca, 95-godišnja starica iz Italije je pobijedila COVID-19. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije