UK / Igrali fudbal, napili se, a onda uništili modele vozova vrijedne 30.000 funti

20. 08. 2019. u 09:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Grupa tinejdžera, koji su bili u alkoholiziranom stanju je uništila modele vozova vrijedne 30.000 funti ili više od 64.000 maraka, piše portal LadBible.

Trojica mladića su novčano kažnjeni, dok će za četvrtog kazna biti izrečena 2. septembra ove godine. Roditeljima je naloženo da plate 500 funti odštete ili više od hiljadu maraka.

Tinejdžeri starosne dobi od 15 i 16 godina, čiji identitet nije objavljen zbog zakonskih propisa, igrali su fudbal u prostoriji gdje su bili modeli vozova. Tu su konzumirali votku. Pod dejstvom alkohola su uništili vrijedne modele lokomotiva.

Uništeni modeli vozova - undefined

Foto: Market Deeping Model Railway Club: Uništeni modeli vozova

Lokomotive su bile izložene u sportskoj dvorani Stamford Welling Academy u britanskom gradu Lincolnshire. Vozovi su bili dio godišnje izložbe koju je priredio Market Deeping Model Railway Club.

Vozovi su ručno izrađeni. Bilo je potrebno 36 godina za njihovu izradu. Pjevač i neko ko voli vozove Rod Stewart je donirao deset hiljada funti ili više od 21.000 maraka za popravku ovih modela. Do sada je prikupljeno 107.000 funti ili više od 228.000 maraka.

Stewart je poručio sljedeće:

"Kolekcija je bila veom vrijedna. Trebalo mi je 23 godine da je napravim i zbog toga je sve što se desilo vrlo bolno."

Uništeni modeli vozova - undefined

Foto: Market Deeping Model Railway Club: Uništeni modeli vozova

Predsjednik kluba koji je priredio izložbu Peter Davies je istakao da je zadovoljan ishodom sudskog procesa.

Sudu je rečeno da su se mladići izvinili da svoj postupak, te da su njihovi roditelji postiđeni i razočarani, navodi LadBible.

NEMA KOMENTARA