I Paypal rekao zbogom Rusiji

0
Radiosarajevo.ba
I Paypal rekao zbogom Rusiji
Foto: Chapter4 / Mastercard i Paypal

Američka kompanija za plaćanje i transfer novca, PayPal, suspendovala je pružanje svojih usluga u Rusiji, i tako se pridružila brojnim firmama koje su "povukle" iste poteze.

Kao razlog za obustavu pružanja svojih usluga navode trenutne okolnosti, piše srbijanski Telegraf.

"U ovim okolnostima, suspendujemo PayPal usluge u Rusiji", potvrdio je predsednik i izvršni direktor kompanije, Dan Šulman, a preneo je Rojters.

Najnovija vijest: Joe Biden potpisao slanje pomoći Ukrajini

Najnovija vijest: Joe Biden potpisao slanje pomoći Ukrajini

PayPal, koji je korisnicima u Rusiji pružao samo usluge za prekogranične transakcije, još sredinom nedelje je prestao da prihvata nove korisnike u toj zemlji.

Zvaničnici ukrajinske vlade su pozivali ovu kompaniju da napusti Rusiju i pomogne im u prikupljanju donacija, a podsećamo da Visa i Mastercard takođe obustavljaju cijeli posao u Rusiji.

Međunarodne kartičarske kompanije su jučer objavile da je odluka odmah stupila na snagu.

To znači da sve transakcije, započete sa Visa karticama izdatim u Rusiji, više neće funkcionisati van zemlje i sve Visa kartice izdate od finansijskih institucija van Rusije - više neće raditi unutar Ruske Federacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije