Grčka: Osuđena žena (44) koja je podmetnula više požara - svi su u šoku zbog njenog priznanja

0
Radiosarajevo.ba
Grčka: Osuđena žena (44) koja je podmetnula više požara - svi su u šoku zbog njenog priznanja
Foto: X.com / Požar u Grčkoj

U Grčkoj je 44-godišnja žena osuđena zbog ponovljenog podmetanja požara. Tamošnja javnost je u šoku jer je rekla kako je podmetala požare jer je htjela upoznati vatrogasce i flertovati s njima.

Grkinja je namjerno podmetnula nekoliko požara u Tripoliju (Grčka). Zbog toga je osuđena na 36 mjeseci zatvora i novčanu kaznu od 1.000 eura (1.956 KM). Ženu je policija uhapsila prošlog ponedjeljka nakon što je dva uzastopna dana izazivala požare. Ovi su požari izbili na poljoprivrednom zemljištu u Kerasitsi, okrugu Tripolija.

Prema priopćenju lokalnih vatrogasaca, žena je priznala da je podmetnula požare jer je htjela promatrati rad vatrogasaca i koketirati s njima. Činjenica da je bila na mjestu oba požara izazvala je sumnju. Srećom, šteta je ostala minimalna jer su vatrogasci brzo reagirali i uspjeli ugasiti požare, javlja Fenix-magazin.

Mesut zapanjuje svojim izgledom: Pogledajte kako je nekadašnji svjetski prvak izgradio tijelo

Mesut zapanjuje svojim izgledom: Pogledajte kako je nekadašnji svjetski prvak izgradio tijelo

Sličan incident nedavno se dogodio u Drami, također u Grčkoj. Tamo je uhapšen 51-godišnji muškarac koji je uzastopno palio polja te je dobio novčanu kaznu od oko 1.355 eura (2.650 KM) i zatvorsku kaznu od 15 mjeseci. Kao i u Tripoliju, poljoprivredna područja ovdje su izgorjela kao rezultat namjernog paljenja.

U junu, nakon hapšenjajoš jednog počinitelja u području Serresa, ministar Kikilias je naglasio da čak i nesavjesne radnje mogu imati ozbiljne posljedice. Farmer je ranije priznao da je slučajno zapalio vatru dok je radio. Grčka je pooštrila svoje zakone o paleži u prvoj polovici godine nakon velikih šumskih požara. Svaki nemar u postupanju s vatrom proglašen je kaznenim djelom. Zaštita od šumskih požara postala je glavni prioritet zbog sve češćih i intenzivnijih požara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije