Gradonačelnik u Italiji također ima virus: Moj život s porodicom u izolaciji

Radiosarajevo.ba
 Gradonačelnik u Italiji također ima virus: Moj život s porodicom u izolaciji
Printscreen / Claudio Cancelli

Claudio Cancelli, 65-godišnji gradonačelnik italijanskog grada Nembra, nedaleko od Bergama, također je zaražen virusom SARS-CoV2.

Bosanac u srcu "crvene zone" u Milanu o trenutnoj situaciji u Italiji

Premijer Italije Giuseppe Conte pozvao je u ponedjeljak sve Italijane da izbjegavaju putovanja zemljom kako bi se zaustavila epidemija koronavirusa i naredio "zabranu okupljanja", proglasivši cijelu Italiju "crvenom zonom". Broj preminulih, koji su u svijetu preminuli od posljedica novog soja koronavirusa, prešao je četiri hiljade.

U njegovu gradu sa 11.000 stanovnika najviše je zaraženih u pokrajini.

"Nasreću, moj slučaj je apsolutno pozitivan jer nakon tri dana visoke temperature, koju sam snižavao antipireticima, više nisam imao simptoma", rekao je Cancelli i dodao: Već šest dana sam dobro i iz kuće radim za svoj grad." 

Llekari ga zovu dvaput dnevno i pitaju kolika mu je temperatura i kako se osjeća. 

"Ostat ću u svojoj kući 14 dana. Živim u posebnoj sobi s odvojenim kupatilu. Moji, supruga i sin, žive u drugom dijelu kuće i, srećom, isto su dobro. Nemaju nikakvih simptoma", dodao je Cancelli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije