Građani ostali šokirani prizorom ispred pogrebne kuće: To je grozno

Radiosarajevo.ba
Građani ostali šokirani prizorom ispred pogrebne kuće: To je grozno
Foto: New York Post / Pogrebno društvo u Bruklinu

Mještani koji su ove sednmice prolazili pored pogrebnog društva u Bruklinu ostzali su šokirani zbog prizora na koji su naišli.

Vidjeli su tijela nagomlana napolju, nepokrivena i van hladnjaka.

„U jednom su trenutku imali 20 tijela napolju", rekao je jedan od stanovnika koji živi blok dalje od Pogrebnog doma engleske braće u Sheephead Bay-u, piše The New York Post.

„Djeca koja prolaze mogu ih vidjeti. Toliko sam se zgrozio. Ne znam da li su ti ljudi umrli od koronavirusa ili ne, ali šta ako jesi i ako virus cirkuliše u vazduhu“, pitao je ovaj mještanin.

Frank Restivo (63), vlasnik mrtvačnice, koji je bio osumnjičen ali ne i optužen za skandal sa skupljanjem tijela 2005. godine, nije se iznenadio kada su ga kontaktirali iz New York Posta.

„Nemamo više mjesta unutra“, dogovorio je na pitanje o leševima napolju.

Zbog COVID-19, dodao je, u petak su imali 40 leševa u mrtvačnici te ustvrdio da su bili prisiljeni druga tijela staviti u dvorište.

Kazao je i da su prije pandemije imali dva-tri tijela u pogrebnom društvu. Stava je da su svi nespremni zbog velikog broja smrti uzorkovanih infekcijom COVID-19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije