Medicinska sestra objavila potresni video: "Umorna sam od pronalaska mrtvih pacijenata"

Radiosarajevo.ba
Medicinska sestra objavila potresni video: "Umorna sam od pronalaska mrtvih pacijenata"
Facebook/Screenshot / D'neil Schamall

New York je trenutno epicentar pandemije koronavirusa u Americi. Brojevi zaraženih i preminulih od COVID-19 povećavaju se iz sata u sat. Medicinski radnici iz manje pogođenih područja odlaze u New York kako bi pomogli kolegama u borbi s koronavirusom.

Medicinska sestra D'neil Schamall, koja se preselila u grad najteže pogođen pandemijom, u svojoj je objavi na Facebooku ispričala kroz suze s čim se svakodnevno susreće u bolnici. Potresena Schamall je istaknula kako previše toga moraju podnijeti kad je u pitanju haos koji se događa u New Yorku. 

"Umorna sam od ulaska u sobu i pronalaska mrtvih pacijenata. Jednostavno uđete u sobu, a tamo je mrtvo tijelo. Umorna sam od poziva porodicama i prenošenja tih vijesti", kazala je sestra.

Schamall je dodala kako ne postoji ništa što bi medicinska sestra mogla napraviti da bude spremna za snimke i zvukove onoga što se odvija usred pandemije.

"Mislim da ljudi ne razumiju koliko je ovaj posao stresan. Obučena sam za bilo što na svijetu, ali ovo je prestresno", rekla je.

Apelirala je na sve da budu otvorenog uma i da budu oprezni prema onom što se događa.

"Ako ste ikada pomislili da bi bilo prikladno imati suosjećanje prema drugima, ovo je to vrijeme. Moramo razumjeti jedni druge i ono kroz što prolazi druga osoba. Toliko sam tužna", kazala je Schamall u videu.

Video je pogledalo skoro 30 hiljada ljudi, a u brojnim komentarima pratitelji su pružali podršku svom medicinskom osoblju koje se svakodnevno bori s pandemijom koronavirusa.

"Puno vam hvala na dijeljenju istinske boli i teškoće u postupanju i brizi za one kojima je potrebna... jer toliko se nas može žaliti zbog besmislenih stvari. Vi ste heroina", "Volio bih da vas zagrlim i kažem koliko vam se divim", "Šaljem vam veliki, dugi zagrljaj i želim vam reći da ste uistinu nevjerovatna osoba", pisali su u komentarima.

Prema posljednjim podacima, koronavirus je u New Yorku odnio više života nego teroristički napad 11. septembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije