Francuska: Tri puta manje mrtvih nego jučer, zebnju izaziva smrt 9-godišnjeg dječaka

Radiosarajevo.ba
Francuska: Tri puta manje mrtvih nego jučer, zebnju izaziva smrt 9-godišnjeg dječaka

U posljednja 24 sata u Francuskoj su od kronavirusa preminule 104 osobe, što je tri puta manje u odnosu na četvrtak kada je umrla 351 osoba, saopćile su francuske zdravstvene vlasti. Ukupno je u Francuskoj od virusa Covid-19 umrlo 27.529 osoba.

U saopćenju Ministarstva zdravstva navodi se kako je broj zaraženih u posljednja 24 sata veći za 942 i iznosi 215.632. Hospitalizirana je 19.861 osoba, od toga 2.203 se nalaze na odjelima za intenzivnu njegu. Broj oporavljenih povećan je za 892 i iznosi 60.448.

Zebnju izaziva smrt 9-godišnjeg dječaka koji je umro od rijetkog sindroma koji je vjerovatno povezan sa koronavirusom, izjavio je za CNN portparol bolnice "Timone Marseille" na jugu Francuske.

Dijete je imalo pozitivan test na koronavirus, ali nije razvilo simptome. Dječak je hospitalizovan nakon srčanog zastoja i u bolnici je proveo sedam dana, a potom u subotu preminuo od "neurološke povrede" kao posljedice srčanog zastoja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije