Fox će platiti 787,5 miliona dolara kako bi izbjegao tužbu za klevetu na izborima 2020.

1
Radiosarajevo.ba
Fox će platiti 787,5 miliona dolara kako bi izbjegao tužbu za klevetu na izborima 2020.
Foto: YouTube/Screenshot / Donald Trump

Američka televizijska kuća Fox News platit će 787,5 miliona dolara (1,40 milijarde KM) kompaniji Dominion koja proizvodi elektronske mašine za glasanje, nakon sporazuma u posljednjem trenutku u utorak kojim je izbjegnuta tužba protiv te televizije zbog njenih sistematičnih tvrdnji da je ta kompanija učestvovala u "krađi glasova" da bi na američkim predsjedničkim izborima 2020. izgubio Donald Trump.

"Drago nam je što smo postigli rješenje u našem sporu s firmom Dominion Voting Systems", navodi se u saopštenju omiljenog kanala američkih konzervativaca, ubrzo nakon što je sudija u državi Delaware objavio sporazum strana.

TV kanal je također rekao da "prima k znanju sudsku presudu koja je utvrdila da su određene tvrdnje o Dominionu lažne", nakon što je sudija u nalogu od 31. marta rekao da je "kristalno jasno da nijedna tvrdnja o Dominionu na izborima 2020. (nije) istinita".

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

U Sarajevo stigle prve trešnje, evo koliko je novca potrebno za kilogram

"Laži imaju posljedice", rekao je advokat Dominiona Justin Nelson, najavljujući iznos koji je Fox News pristao da plati: 787,5 miliona dolara.

Kompanija koju brani prvobitno je potraživala 1,6 milijardi dolara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije