Erdogan: 202 požar u 46 gradova stavljena pod kontrolu

3
AA
Erdogan: 202 požar u 46 gradova stavljena pod kontrolu
Foto: AA / Erdogan

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan objavio je da su 202 od 214 šumskih požara u 46 gradova stavljena pod kontrolu.

Erdogan je ovu informaciju podijelio na društvenoj mreži Twitter.

"Nastavljamo s intenzivnim naporima za gašenje šumskih požara stalnim povećanjem broja naših kopnenih i vazdušnih vozila. Nećemo dozvoliti da naša zemlja bude opustošena", naveo je predsjednik Turske u objavi.

Prema njegovim riječima, u gašenju požara učestvuje 18 aviona, 850 cisterni, 57 helikoptera, 150 građevinskih mašina, 9 bespilotnih letjelica i 5.250 ljudi. Erdogan je naveo i da su četiri aviona i jedan helikopter isporučeni iz inostranstva, doprinos privatnog sektora i nevladinih organizacija.

Agencija Anadolija javlja da su dva naselja u okrugu Cine u provinciji Aydin u Tuskoj evakuisana su iz predostrožnosti zbog požara.

Gusti dim i vatrena stihija šire se ovim područjem i približavaju kućama dok vatrogasci i stanovništvo pokušavaju da požar stave pod kontrolu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije