Emotivna poruka Kristijana Iličića: "Pred našim očima se događa genocid"

2
Radiosarajevo.ba
Emotivna poruka Kristijana Iličića: "Pred našim očima se događa genocid"
FOTO: Facebook / Kristijan Iličić

U posljednjih nekoliko sedmica, svijet je svjedok jedne od najtežih humanitarnih kriza u Gazi i Izraelu. Dok su mnogi bili šokirani slikama uništavanja i patnje koja se širi tim područjem, poznati pustolov i travel bloger, Kristijan Iličić, odlučio je koristiti svoj glas i svoj Instagram profil kako bi podigao svijest o ovom teškom stanju.

Njegova posvećenost i strast prema putovanjima sada su usmjerene prema skretanju pažnje na humanitarnu krizu.

U svom posljednjem instagram storyju, Kristijan je izrazio svoju duboku zabrinutost zbog nedavnih događanja u Gazi i Izraelu. Riječi koje je podijelio bile su snažne i emotivne. On je istakao činjenicu da je u posljednjih 23 dana izgubljeno preko 8.000 života nedužnih Palestinaca, od čega je više od 3.000 djece.

Severina u prelijepom izdanju 'zapalila' Zrće, fanovi oduševljeni: 'Predobra, kako izgledaš'

Severina u prelijepom izdanju 'zapalila' Zrće, fanovi oduševljeni: 'Predobra, kako izgledaš'

U svom storyju, Kristijan se obratio i drugim influenserima na društvenim mrežama, ukazujući na njihovu odgovornost da podignu svijest o trenutnom stanju. Osvrćući se na nedostatak empatije i suosjećanja prema civilima i onima koji su najranjiviji, naglasio je da ovo nije pitanje vjere, znanja o historiji već pitanje ljudskosti i solidarnosti.

Istakao je činjenicu da se pred očima cijelog svijeta događa neviđeni genocid i humanitarna kriza. Njegova poruka je bila jasna: "Stvar je u tome da se pred našim očima događa GENOCID i humanitarna kriza neviđenih razmjera.", napisao je Kristijan. 

Kristijan Iličić, koji je inače poznat po svojim pustolovinama i putovanjima diljem svijeta, sada koristi svoj uticaj na društvenim mrežama kako bi podigao svijest o nepravdama i patnji koja se dešava na Bliskom istoku.

Kristijan Iličić: Sramim se glasanja u UN-u protiv hitnog primirja

Kristijan Iličić: Sramim se glasanja u UN-u protiv hitnog primirja

Njegova posvećenost ovom pitanju pokazuje da se influenseri mogu koristiti za širenje svijesti o ključnim globalnim problemima, a ne samo za promociju svojih brendova ili stilova života.

Kristijan Iličić nas podsjeća da smo svi građani svijeta, te da je naša odgovornost da se zalažemo za mir, humanost i empatiju, bez obzira na našu lokaciju ili poziciju.

Kristijan Iličić osudio postupke kolega
Foto: Printscreen / Instagram: Kristijan Iličić osudio postupke kolega

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije