Vijeće sigurnosti UN-a zakazalo hitnu sjednicu zbog stanja u Gazi

0
Radiosarajevo.ba
Vijeće sigurnosti UN-a zakazalo hitnu sjednicu zbog stanja u Gazi
FOTO: Fena / Vijeće sigurnosti UN-a

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda održat će danas hitan sastanak u vezi s izraelskom kopnenom invazijom na Gazu, potvrdili su diplomatski izvori.

Na dnevnom redu Vijeća sigurnosti za ponedjeljak je popodne zakazan sastanak na temu "Situacija na Bliskom istoku, uključujući palestinsko pitanje".

CNN je također vidio tekst zahtjeva Ujedinjenih Arapskih Emirata da Vijeće izvijesti podsekretar za humanitarna pitanja i koordinator hitne pomoći, te zvaničnik UN-ove Agencije za pomoć palestinskim izbjeglicama na Bliskom istoku.

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

Akademik Duraković: Al Jazeera – otok istine na pučini našega svijeta

Hitan sastanak dolazi nakon što je 120 zemalja u petak glasalo za rezoluciju Ujedinjenih naroda, koju je predložio Jordan, a koja poziva na održivo humanitarno primirje u Gazi.

Sjedinjene Države bile su jedna od 14 zemalja, kao i susjedna Hrvatska, koje su glasale protiv rezolucije, a 45 zemalja je bilo suzdržano.

Najzanimljive vijesti iz minuta u minut iz Izraela, Palestine i Pojasa Gaze pratite i putem portala Radiosarajevo.ba na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije