Dva bogata ruska oligarha ubijena sa svojim porodicama: Detalji su jezivi

1
Radiosarajevo.ba
Dva bogata ruska oligarha ubijena sa svojim porodicama: Detalji su jezivi
Foto: Google Maps / Lokacija ubistva u Lloret de Maru

Dva ruska oligarha pronađena su mrtva u samo dva dana, zajedno sa svojim suprugama i kćerima.

Jedan od njih je Vladislav Avajev, bivši potpredsjednik Gazprombanke, koji je pronađen mrtav s prostrjelnom ranom u svom stanu u Moskvi u ponedjeljak, javlja Insider koji se poziva na izvještaje lokalnih medija u obje zemlje.

Moskovski istražni odjel nije naveo imena žrtava u svom javnom saopćenju o slučaju, ali neimenovani izvor je ipak potvrdio njihov identitet.

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Vlada FBiH donijela pet važnih odluka o koeficijentima i novčanim naknadama za boračku populaciju

Istražitelji su u svom saopštenju napisali da zagovaraju teoriju da je Avajev ubio svoju ženu i kćer, ali i sebe sebe.

Više od 3000 kilometara dalje, u Španiji, još jedan oligarh, Sergej Protosenja, pronađen je obješen, a njegove supruga i kći su nasmrt izbodene, izvijestio je španski TV kanal Telecinco.

Njegovo tijelo pronađeno je u utorak, javlja španski magazin El Punta Vui.

Jedan je bio drugi čovjek Gazprombanke, drugi je bio drugi čovjek plinske firme koja je imala bliske poslovne odnose s Gazprombankom

Protosenja je bivši potpredsjednik i glavni financijaš Novoteka, velike plinske firme koja je, kako piše Business Insider, imala bliske poslovne veze s Gazprombankom.

Protosenja je sa suprugom i kćeri odsjeo u unajmljenoj luksuznoj vili u Lloret de Maru, obalnom katalonskom gradu uz Barcelonu, za vrijeme Uskrsa, navodi Telecinco.

Policiju je alarmirao Protosenjin sin koji je iz Francuske bezuspješno pokušao stupiti u kontakt s porodicom.

Protiv njih nisu bile izrečene sankcije

Katalonska policija potvrdila je u utorak da istražuje tri smrtna slučaja, ne navodeći imena. I ovdje je teorija da je Protosenja ubio svoju porodicu prije nego što si je oduzeo život.

Protosenja nije ostavio poruku, a na njegovom tijelu nije bilo mrlja od krvi, izvijestio je El Punta Vui, ne navodeći izvore. Njegovo je bogatstvo iznosilo oko 4.3 miliona dolara, navodi Telecinco, a niti jednom od njih nisu bile izrečene sankcije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije