Bajević iz Atine: Suosjećam s porodicama nastradalih, ovo je velika tragedija

F. Z.
Bajević iz Atine: Suosjećam s porodicama nastradalih, ovo je velika tragedija
Foto: EPA / Dušan Bajević
Najmanje 60 osoba je poginulo, a više od 200 je povrijeđeno nakon što su se šumski požari na periferiji Atine proširili i na naseljena mjesta u kojima je izgorjelo nekoliko stotina stambenih objekata i automobila.

Požari su nastali zbog visokih temperatura i jakih vjetrova kada su zahvatili borove šume. Nebo iznad Atine prekrio je gusti dim, a vatrogascima pomaže i vojska i druge raspoložive službe.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Dušana Bajevića - Princa s Neretve u Atini. Legendarni fudbaler i trener mostarskog Veleža već tri decenije živi u prijestolnici Grčke i praktično je postao Atinjanin. Sa grčkim velikanima AEK-om i Olympiacosom bio je prvak Grčke osam puta i jedan je od najvećih trenera u historiji Grčke.

"Da, ja sam u Atini, vidjeli ste i sami sve šta se dešava. Ovo je jedna velika tragedija i jedna velika tuga za sve nas. Ja živim u Grčkoj već decenijama i zaista mi je teško reći bilo šta u ovom trenutku. Mnogo sam potresen i jako mi je teško. Želio bih izraziti saučešće porodicama svih nastradalih u ovim požarima. Suosjećam sa grčkim narodom, sa svojim prijateljima i nadam se da će se vatrena stihija što prije ugasiti. Apeliram na sve koji mogu pomoći da to i urade", rekao je Dušan Bajević.

Interesovalo nas je da li su on i njegova porodica na sigurnom.

"Ja sam na sigurnom. Istina je da se to dešavalo jako blizu mjesta gdje ja živim, ali ja nisam imao nikakvih problema. Još jednom kažem, nadam se da će ovo što prije prestati, jer ovo je jedna velika tragedija za Grčku, regiju, ma za čitav svijet. Suosjećam sa svojim sugrađanima i svim Grcima", rekao je Bajević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije