Donald Trump se usprotivio svom savezniku: 'Podržavam legalizaciju marihuane'

0
Radiosarajevo.ba
Donald Trump se usprotivio svom savezniku: 'Podržavam legalizaciju marihuane'
Foto: EPA - EFE / Donald Trump

Bivši predsjednik Donald Trump izjavio je da podržava mjeru na glasačkom listiću u Floridi koja bi legalizirala rekreativnu upotrebu marihuane u toj državi.

U objavi na svojoj društvenoj mreži Truth Social, Trump, koji je birač u Floridi, izrazio je podršku Amandmanu 3, predloženom amandmanu na državnu ustav koji bi legalizovao rekreativnu upotrebu kanabisa za osobe od 21 godine i starije.

"U Floridi, kao i u mnogim drugim državama koje su već dale svoje odobrenje, lične količine marihuane će biti legalizovane za odrasle s Amandmanom 3," napisao je Trump u subotu, 31. augusta. "Bilo da se ljudima to sviđa ili ne, ovo će se dogoditi kroz odobrenje birača, pa bi trebalo da bude urađeno ispravno."

FK Željezničar prekinuo niz: Sloga sa Grbavice odnijela bod nakon kontroverzne sudijske odluke

FK Željezničar prekinuo niz: Sloga sa Grbavice odnijela bod nakon kontroverzne sudijske odluke

Trump je rekao da bi trebali postojati zakoni koji bi zabranili upotrebu marihuane u javnim prostorima "da ne bismo osjećali miris marihuane svuda gdje idemo, kao što to radimo u mnogim gradovima koje vode demokrati."

Stanovnici će glasati o ovoj inicijativi u novembru. Dok su ankete pokazale da su stanovnici države većinom za amandman, guverner Ron DeSantis (R) je protiv legalizacije.

"Ovo je loša politika i još gori ustavni zakon," napisao je DeSantis na društvenim mrežama ranije ove sedmice.

Trump je rekao da stanovnici Floride ne bi trebali biti kriminalizovani za nešto što je legalno u drugim državama, javlja HuffPost.

"Ne trebamo uništavati živote i trošiti novac poreskih obveznika hapšenjem odraslih koji imaju lične količine marihuane, i niko ne bi trebao tugovati zbog voljene osobe koja je umrla od marihuane pomiješane s fentanylom," napisao je Trump. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije