Kritike / Donald Trump optužio Joe Bidena za neuspješnu afganistansku politiku

15. 08. 2021. u 22:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Bivši američki predsjednik Donald Trump kritizirao je svog nasljednika Joea Bidena i optužio ga kako nije uspio u afganistanskoj politici jer su talibani nastavili zauzimati gradove i pokrajine u razorenoj zemlji.

"Talibani više nemaju strah, ne poštuju Ameriku, a ni američku moć. Kakva će to sramota biti kada talibani podignu zastavu iznad američke ambasade u Kabulu. Ovo je potpuni neuspjeh zbog slabosti, nesposobnosti i potpune strateške nedosljednosti", rekao je Trump u saopćenju.

Nekoliko sati nakon što je predsjednik najavio raspoređivanje 5.000 američkih vojnika u Afganistanu, Trump je rekao kako Biden svaki put pogriješi u vanjskoj politici ali i mnogim drugim pitanjima.

"Svi su znali da ne može izdržati pritisak. To je rekao čak i Obamin ministar odbrane Robert Gates. Pobjegao je iz Afganistana umjesto da je slijedio plan kako bi štitio naše ljude i našu imovinu, te osigurao da talibani nikada ne uzmu našu ambasadu ili pruže bazu za nove napade na Ameriku", rekao je Trump, piše Business standard.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)