Donald Trump: Mirno ću predati vlast, ali ovo je tek početak borbe

2
Radiosarajevo.ba
Donald Trump: Mirno ću predati vlast, ali ovo je tek početak borbe
Foto: EPA-EFE / Donald Trump

Donald Trump, odlazeći američki predsjednik, obećao je mirnu predaju vlasti nakon što je Kongres potvrdio da je Joe Biden pobjednik predsjedničkih izbora.

"Iako se potpuno ne slažem s rezultatima izbora, a činjenice me podržavaju, 20. januara doći će do mirne predaje vlasti", poručio je Trump.

On pri tome nije propustio ponoviti lažne tvrdnje o izbornoj prevari.

"Uvijek sam govorio da ćemo nastaviti borbu kako bismo osigurali da se prebroje samo legalni glasovi. Iako ovo predstavlja kraj najvećeg prvog mandata u povijesti predsjedanja SAD-om, to je tek početak naše borbe da ponovo učinimo Ameriku velikom", kazao je Trump.

Podsjetimo, Kongres koji je sinoć zbog upada pristalice predsjednika Donalda Trumpa na nekoliko sati prekinuo brojanje glasova izbornog kolegija.

Jutros je odbacio prigovore na pobjedu Joea Bidena na predsjedničkim izborima u Pennsylvaniji. 

Na sjednici Kongresa potom su prebrojani glasovi izbornog kolegija iz još 12 saveznih država, a potom je potvrđena Bidenova pobjeda na američkim predsjedničkim izborima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije