COVID / Doktor Fauci: Razmišljamo smanjiti distancu na jedan metar

14. 03. 2021. u 17:55:00 Hina

Shares: 0

Američke vlasti razmatraju mogućnost smanjenja do sada preporučivane socijalne distance uvedene zbog suzbijanja širenja koronavirusa s dva na jedan metar, što bi olakšalo ponovno otvaranje škola, rekao je vodeći američki imunolog Anthony Fauci.

Zdravstvene vlasti svakodnevno raspolažu sa sve više podataka i čini se da bi u određenim okolnostima jedan metar udaljenosti bio dovoljan, istaknuo je Fauci, savjetnik Bijele kuće za pandemiju.

"Ti se podaci analiziraju i uvjeravam vas da će u razumnom roku zdravstvene vlasti iznijeti preporuke u skladu s informacijama kojima raspolažu", rekao je Fauci.

Medicinski centar Beth Israel Deaconess na Sveučilištu Harvard u četvrtak je objavio rezultate istraživanja provedenog u 251 školi u Massachusettsu.

U nekima od njih učenici su poštovali minimalnu međusobnu udaljenost od jednog metra, a u drugima je vrijedilo pravilo udaljenosti od dva metra.

Rezultati su pokazali da nema značajnijih razlika u broju novih slučajeva zaraze zabilježenih između dviju vrsta objekata u kojima su se poštovale različite restriktivne mjere, pod uvjetom da svi obavezno nose zaštitne maske.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (5)