Doktor Fauci: Razmišljamo smanjiti distancu na jedan metar

5
Hina
Doktor Fauci: Razmišljamo smanjiti distancu na jedan metar
Foto: EPA-EFE / Anthony Fauci

Američke vlasti razmatraju mogućnost smanjenja do sada preporučivane socijalne distance uvedene zbog suzbijanja širenja koronavirusa s dva na jedan metar, što bi olakšalo ponovno otvaranje škola, rekao je vodeći američki imunolog Anthony Fauci.

Zdravstvene vlasti svakodnevno raspolažu sa sve više podataka i čini se da bi u određenim okolnostima jedan metar udaljenosti bio dovoljan, istaknuo je Fauci, savjetnik Bijele kuće za pandemiju.

"Ti se podaci analiziraju i uvjeravam vas da će u razumnom roku zdravstvene vlasti iznijeti preporuke u skladu s informacijama kojima raspolažu", rekao je Fauci.

Medicinski centar Beth Israel Deaconess na Sveučilištu Harvard u četvrtak je objavio rezultate istraživanja provedenog u 251 školi u Massachusettsu.

U nekima od njih učenici su poštovali minimalnu međusobnu udaljenost od jednog metra, a u drugima je vrijedilo pravilo udaljenosti od dva metra.

Rezultati su pokazali da nema značajnijih razlika u broju novih slučajeva zaraze zabilježenih između dviju vrsta objekata u kojima su se poštovale različite restriktivne mjere, pod uvjetom da svi obavezno nose zaštitne maske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije