Dobre vijesti iz Kremlja: Evo kada bi se invazija na Ukrajinu mogla završiti

3
Radiosarajevo.ba
Dobre vijesti iz Kremlja: Evo kada bi se invazija na Ukrajinu mogla završiti
Foto: EPA / Portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Dimitri Peskov, glasnovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina, rekao je da bi "specijalna vojna operacija", kako Kremlj naziva invaziju Ukrajine, mogla završiti u "doglednoj budućnosti", javlja ruska prorežimska agencija Tass.

Peskov je komentirao svoj jučerašnji intervju za britanski Sky News, te je rekao da se "Rusija nada da će operacija postići svoje ciljeve ili će završiti zahvaljujući pregovorima ruske i ukrajinske delegacija u narednih nekoliko dana, u doglednoj budućnosti".

Kad su ga danas novinari pitali bi li se zaista moglo raditi o danima, Peskov je rekao: "Govorimo o doglednoj budućnosti".

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Na pitanje na čemu temelji takva predviđanja, Peskov je rekao: "Operacija se nastavlja i njeni ciljevi se postižu", piše Index.

"Naša vojska radi velik posao u smislu napredovanja operacije, a rezultate postižu i pregovarači koji razgovaraju sa svojim ukrajinskim kolegama", rekao je Peskov.

Inače, ruska invazija na Ukrajinu traje već 44. dan, a širom ove zemlje se i dalje vode velike bitke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije