Dječak (11) se bori za život zbog novog, vrlo opasnog TikTok trenda

2
Radiosarajevo.ba
Dječak (11) se bori za život zbog novog, vrlo opasnog TikTok trenda
Foto: Pexels / Ilustracija

Jedanaestogodišnji dječak Ellis Tripp iz Velike Britanije u kritičnom je stanju nakon što je slučajno progutao pet malih magnetnih kuglica isprobavajući novi TikTok trend gdje se magnetima na jeziku kuglice slože tako da čine lažni piercing.

Hospitaliziran je u četvrtak zbog bolova u crijevima, a doktori su prvo mislili da mu je puklo slijepo crijevo.

Da je riječ o magnetu shvatili su prilikom pregleda kada su se kuglice zbog magnetizma zalijepile na kiruršku opremu.

Odveden je u dječju bolnicu u Birmingham gdje je imao dvije velike operacije u kojem su mu odstranili pet centimetara crijeva.

Doktori su rekli da je on peto dijete koje je došlo u bolnicu posljednjih sedmica dana zbog magnetskih kuglica u organizmu.

Njegova majka Amy Clarke (31) na Facebooku je napisala upozorenje i molbu roditeljima da se riješe opasnih magnetskih kuglica:

"Ovo je noćna mora! Ova Tik Tok pomama mogla ga je ubiti da da je bila duže u njemu. Molim vas razgovarajte sa svojom djecom i recite im koliko su kuglice opasne. Smrtonosne su ako se progutaju. Imaju ih čak i u školama i vrtićima. Uništite ih!"

Nije poznato kako je Ellis došao do njih jer, kako kaže njegova obitelj, magnetske kuglice nemaju u kući, a dječak nema ni Tik Tok, piše 24sata.

Sue Davis (50), direktorica bolnice u Birminghamu, rekla je da se dječakovo tijelo bori protiv infekcije.

"On je jako, jako bolestan. Dvije velike operacije u samo nekoliko dana nisu dobre ni za koga, a kamoli za dijete. Zabrinuta sam. Nismo mislili da nam se ovo moglo ikad dogoditi, ove male magnetske kuglice su nanijele veliku štetu", rekla je i dodala da se Ellis još bori za život te da će sljedećih 24 sata biti presudno za dječaka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije